Videogesprek met wethouders Heddes en Beemsterboer

Op maandag 19 april  heeft een kleine delegatie van de Muggenburg in Verzet groep een (video)gesprek gehad met wethouders Heddes en Beemsterboer 

De wethouders hebben met de Provincie overlegd over de aansluiting aan de N245. Daarbij zijn nog geen harde afspraken gemaakt, maar de Provincie stond er welwillend tegenover en heeft steun toegezegd bij de voorbereiding van de technische plannen.

De Provincie wil actief bij de woningbouw/ontsluitings plannen betrokken blijven en ziet deze ook in het licht van het behoud van beschermd Provinciaal cultuurlandschap rondom Schagen. Aantasting van de Bonkelaarsdijk  leek onwaarschijnlijk, wegens het “cultuurlandschap” aspect en de daarbij behorende vergunningen, maar ook omdat er dan opnieuw grond zou moeten worden aangekocht.

Er is geen duidelijkheid omtrent het totale aantal woningen in MBZ, maar als dat onder de 300 zou uitkomen, komt de financiering van de ontsluitingsweg in het gedrang. In dat geval wordt de Provincie gevraagd financieel bij te springen. Daar is voorlopig geen antwoord op.

Het Sweco rapport  omtrent de verkeersbelastbaarheid van de Verzetlaan is ter sprake gekomen, . Conclusie van het rapport was dat de Verzetlaan ongeschikt is als ontsluitingsweg voor Muggenburg Zuid. De Bonkelaarsdijk komt daarin niet ter sprake, wordt alleen genoemd in het kader van een mogelijke aansluiting aan de N245 – waarmee de B’dijk dus effectief als ontsluitingsweg voor MBZ zou gaan dienen. Op de  vraag of die variant op dit moment meespeelt in de plannen werd geantwoord dat dat niet het geval is. Het gaat alleen om een noordelijker aansluiting . Ook de optie van een zuidelijke rondweg (zuidelijk van de B’dijk) werd als te ingewikkeld (cultuurlandschap, grondaankoop) door de wethouders verworpen.

De wethouders gaven aan dat het MBZ project op dit moment wordt vertraagd door ambtelijke onderbezetting binnen het gemeentelijk apparaat – het kan wel 2 tot 3 jaar duren voordat de eerste woning wordt gebouwd.

Het gesprek verliep in goede sfeer en we houden elkaar op de hoogte.

VIDEO: 700 handtekeningen overhandigen aan wethouder Beemsterboer
VIDEO: 600 handtekening voor extra afslag N245
ARTIKEL: Gemeente Schagen wil speciale aftakking van N245 naar wijk