[Flessenpost] Versnellingsgelden. De oplossing voor Muggenburg Zuid?

Nieuwbouw
Tot 2040 worden er in Noord-Holland ongeveer 230.000 woningen gebouwd. Deze moeten betaalbaar, duurzaam, klimaatadaptief en goed en snel bereikbaar zijn, vooral dat laatste klinkt ons als muziek in de oren. Daarbij wordt ingezet op (nieuw-)bouw binnen al bebouwd gebied. Gemeenten hebben voor deze grote opgave niet altijd voldoende kennis en capaciteit in huis, met het risico dat geplande woningbouwprojecten vertragen.

Expertise
Tijdelijk extra hulp wordt er geboden bij bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling, onderzoek en vergunningprocedures en men staat gemeenten bij om projecten te kunnen versnellen. Daarom worden de komende periode extra voorstellen uitgewerkt om inzet van de experts nog effectiever te maken. Schagen heeft zich aangemeld voor deze extra hulp en kan nu de expertise van de Provincie gericht gebruiken, destijds is door provinciale instanties als onderdeel van het bestemmingsplan, namelijk al instemming  gegeven voor de beide ontsluitingen op de N 245/S3 en de Zuiderweg, een knelpuntje in dit plan.

Muggenburg Zuid
Is dit nu niet bij uitstek de gelegenheid om de provincie te bewegen versneld tot de ontsluitingsweg van Muggenburg Zuid over te gaan. Capaciteit en kennis wordt aangeboden en het te ontwikkelen gebied valt binnen bestaand bebouwd gebied met een onherroepelijk bestemmingsplan. De bebouwingsmogelijkheden moeten wel met een uitwerkingsplan worden opgepakt. Een prachtige aanreiking van de Provincie. Zeker nu de werkzaamheden op de afdeling ruimtelijke ordening de pan uitreizen.

Burgerberaad
De bewoners van Muggenburg hebben bij de gemeente al voorgesteld om een burgerberaad in te stellen. De wethouder heeft hier wel oren naar want het probleem met de infrastructuur is groot als de ontsluiting naar de S3 er niet komt. Niet alleen als daar een paar honderd woningen bijkomen, wat overigens niemand een probleem vindt, maar vooral ook de bouwjaren met het zware werkverkeer dat daar bij hoort. Kortom de ellende in Muggenburg is bijna niet te overzien als de gemeente nu niet op haar strepen gaat staan en de toegezegde ontsluiting bij de Provincie opeist.

Versnellingsgelden

Versnellingsgelden – Flessenpost uit Schagen

VIDEO: 700 handtekeningen overhandigen aan wethouder Beemsterboer
VIDEO: 600 handtekening voor extra afslag N245
ARTIKEL: Gemeente Schagen wil speciale aftakking van N245 naar wijk