[Flessenpost] Muggenburg in verzet

De actiegroep blijft op de hoede

Gepubliceerd: 12 februari 2021

Raadsvergadering
De handtekeningen actie heeft zijn vruchten afgeworpen, bijna de hele wijk had ervoor getekend en dat is toch wel een signaal dat niet genegeerd kon worden. De actiegroep Muggenburg in Verzet, is uitermate verheugd, dat er in de raadsvergadering van donderdag 11 februari een ruime politieke meerderheid was voor de motie ingediend door D66 ,Wens4U, Seniorenpartij en SP. Met maar liefst 24 stemmen voor en 7 tegen werd het bouwverkeer over de Verzetlaan van tafel geveegd.

Muggenburg in verzet

Ontsluiting
In de deze motie wordt duidelijk gesteld dat er eerst een ontsluiting op N245 moet worden gerealiseerd alvorens met de bouw van woningen in Muggenburg Zuid een aanvang kan worden genomen.

Provincie
De actiegroep volgt de ontwikkelingen op de voet en blijft actief gezien de geringe beleidsconsistentie van het college, denk hierbij aan het negeren van hetgeen eerder is vastgelegd in het: bestemmingsplan Muggenburg Zuid, ambitieplan gemeente Schagen en de structuurvisie 2025. Daarbij aangetekend dat het momenteel beleid van de Provincie is om geen extra afslagen op Provinciale wegen meer toe te staan omdat dit het verkeer nogal opstroopt. In het geval van de N245 ligt dit iets genuanceerder met 4 stoplichten en een T-kruising waarmee de weg feitelijk eindigt.

VIDEO: 700 handtekeningen overhandigen aan wethouder Beemsterboer
VIDEO: 600 handtekening voor extra afslag N245
ARTIKEL: Gemeente Schagen wil speciale aftakking van N245 naar wijk