[Noordkop Centraal] Brede steun voor motie Muggenburg

SCHAGEN – De politiek in Schagen wil dat er pas in Muggenburg Zuid gebouwd wordt, als eerst een nieuwe ontsluitingsweg richting de N245 wordt gerealiseerd. 

Een motie met die strekking werd donderdagavond ingediend door CDA, Seniorenpartij, SP, Wens4u en D66. 

De partijen kwamen met de motie na een geslaagde actie van bewoners van de wijk Muggenburg. In korte tijd werden ruim 700 handtekeningen opgehaald om te voorkomen dat de Verzetlaan als ontsluiting wordt gebruikt voor Muggenburg-Zuid.

De motie werd aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen.  

Ook de Zuiderweg en een nieuwe weg tussen de N241 en de N245 kwamen weer ter sprake. “Als die weg er komt, hoeft er aan de Zuiderweg misschien niet veel te gebeuren”, stelde VVD raadslid Willem Jan Stam. 

Volgens wethouder Heddes is de aanleg van een extra weg tussen de N241 en de N245 een plan voor de lange termijn. Zo lang kan het opknappen van de Zuiderweg niet wachten, want langs die weg worden op verschillende plaatsen woningen gebouwd. 

De VVD was niet onder de indruk van de woorden van Heddes. De liberalen willen een beeldvormende vergadering over het verkeer en diende een motie van treurnis tegen de wethouder in. Ook D66 en de Senioranpartij waren kritisch op Heddes en willen een beeldvormende vergadering. De motie van treurnis haalde het niet. 

Het voorstel om een voorbereidingskrediet voor een reconstructie van de Zuiderweg werd aangenomen, ondanks de tegenstemmen van de VVD, Senioren, GroenLinks, Duurzaam Schagen, D66, SP, Wens4u. 

Brede steun voor motie Muggenburg – Noordkop Centraal

VIDEO: 700 handtekeningen overhandigen aan wethouder Beemsterboer
VIDEO: 600 handtekening voor extra afslag N245
ARTIKEL: Gemeente Schagen wil speciale aftakking van N245 naar wijk